Friday, March 15, 2013

Deadpool 01. (2013)


A Marvel 2012-ben arra a lépésre szánta el magát, hogy egy pár sorozatát "újraindítja", és ezt az egészt hajcihőt elnevezi Marvel NOW!-nak. Egy csomó sorozat kapott új első számot, ezen sorozatokból is szeretnék szemezgetni aztán jól elmondani a véleményem, de szeretek a desszerttel kezdeni, szóval jöjjön Deadpool újraindítása, lássuk az első számot.

Az új sorozat írói feladatait egy humoristára bízták, ami bizakodásra adhat okot. Amikor ezt a hírt anno olvastam, nagyon megörültem, hogy Deadpool legalább tuti vicces lesz, aztán reméltem, hogy a történet sem lesz kiábrándító. Nos, eddig nem az. Az első szám ugyanis nagyon, mondom NAGYON viccesre sikerült, miközben a történet is kellően beteg és szórakoztató, ugyanakkor merész. 
A cselekmény szerint egy unatkozó varázsló/mentalista/médium/egykutya annyira el van keseredve a világgal kapcsolatban, hogy úgy gondolja, megidézi a régi nagyfőnököket, hogy ők tegyenek rendet ebben az elfajult világban. Igen, az egykori amerikai elnököket támassza fel a pofa, a szellemzombi vezérek azonban egész más tervekkel készülnek, inkább elpusztítanák ezt a világot, mint megjavítanák. A folyamat visszafordítása meghaladja Dumbledore barátunk kapacitásait, szóval hamarosan özönleni kezdenek az élőhalott elnökök, akik egytől egyig gonoszak. A közkedvelt szuperhősök imidzsének nem tesz jót, hogy hazájuk volt elnökeit küldik vissza a másvilágra, így a SHIELD felbéreli azt az embert, aki amúgy is szeret kárt okozni, és kb mindegy, hogy milyen az imidzse, így az elnökírtás is simán fekszik neki. Ő lenne Deadpool. A többit tudjátok.
Ennyit a történetről, ez az alapötlet elég kell legyen az érdeklődés felkeltéséhez. Deadpool vs élőhalott elnökök. Beteg és merész ötlet, nem tudom, az amerikai olvasótábor hogy emésztette meg ezt a sztorit, de mivel nagyrészt pozitív értékeléseket olvasni világhálószerte, azt gondolom, hogy nem akadtak ki vagy ilyesmi. Meg aztán aki Deadpool füzetet olvas, annak legyen humorérzéke, és ne legyen sértődékeny ha épp az országát blamálják, másképp nem fogja élvezni amit az oldalakon olvas. Nekünk nem jelent sokat az, hogy itt sorra gúnyt űznek szinte mindegyik ismert elnökből, ám Amerikában más lehet a helyzet. Bár, ha jobban meggondolom, ez a nép vámpírvadászt csinált Lincolnból, és még mozikba is küldte a végeredményt. Oké, nem szóltam.

A képregény mindemellett igen véres is, a kilógó belekkel sem spóroltak az alkotók, szóval előre szóltam, ne mondjátok, hogy nem. Amúgy a grafikára nem nagyon tudok mit mondani, szép és megszokott, nem sok különlegeset tartogat, viszont legalább nem ótvar. A hihetetlen mennyiségű alternatív borító között pedig vannak egész jól sikerültek, ez például egész aranyos lett, és az elnökválasztásos is remek, ha engem kérdeztek volna, az lenne a fő borító, mert azt a humort és elnökoltást hordozza magában, mint a füzet. Nem kérdeztek engem, oké, az lett a fő borító, amit itt láthattok fent. 
Száz szónak is egy a vége, ez egy remek kezdés, bizakodásra késztet, hogy jó kezekbe került kedvenc zsoldosunk. Hangosan nevetős az első rész, meglátjuk a folytatás hogyan muzsikál, ezen sorok gépelésekor öt rész van megjelenve, szóval még simán be lehet hozni a lemaradást. Terveim szerint végigviszem ezt a sorozatot, és emellett a v4-el is szeretnék haladni tovább, és emellett még kismillió tervem van, meglátjuk, mennyi valósul meg. Na de ennyi voltam, nyomás Deadpoolt olvasni, vagy megidézem egy amerikai elnök szellemét.

No comments:

Post a Comment