Monday, April 22, 2013

Deadpool: Wave of Mutilation



Kicsit huzamosabb kihagyás után újra dübörgünk, és folytatjuk az egyik megkezdett projektet. Ez lenne a Deadpool v4 bemutatása történetek szerint. Legutóbb a Bullseye című történetről volt szó, most pedig jön a soron következő, ami a Wave of Mutilation címet viseli, és egy kétrészes sztori.

Eddig a történetek alapját a Deadpool és Norman Osborn közötti macska-egér játék szolgáltatta, de ezzel épp itt volt az idő felhagyni kicsit, kezdett unalmas lenni. Hálistennek most más vizekre evezünk, és el sem hinnétek, most milyen frappáns voltam, ugyanis ezt szó szerint lehet értelmezni.
Miután Deadpool jól megszedte magát az előző történetben, megenged magának egy kis pihizést és lazulást, ez alatt pedig azt kell értenünk, hogy pár gyanús orosz figurától vesz egy csónakot, átalakítja kalózhajóvá, szerez egy lowbudget papagájt (a Hidrás Bill jelmezben), és nyakába veszi a tengert. Ez pont olyan beteg, mint amilyennek hangzik. Az újdonsült kalózok útja majdnem egyenesen egy szigethez vezet, ahol Deadpool tervezi, hogy kalózkodik egy kicsit. Nem filmeket fog tölteni, hanem régimódi kalózkodás ugye. A szigeten megismerkedik egy vak lánnyal, akit fel is vesz a "csapatába" navigátornak, hátha eddig nem lenne elég őrült ez az egész mindenség. És emellé adagoljunk egy kis konfliktus- vagy bonyodalomszerűséget, és nagyjából kész is lennénk két füzet kitöltésével. A bonyodalmat itt az szolgáltatja, hogy egy másik kalózcsapat (egy sokkal összeszedettebb) is épp erre a szigetre kerül, és ők is... kalózkodnak ott. A két csapat összecsap, bla bla bla.

Ez a történet sem valami magasröptű, de legalább néhol vicces, főleg az elején, illetve kapunk szokásos popkultúra-utalást is, nehogy hiányérzetünk legyen. Ezen kívül azonban nem sokat ad a történet, de azért nem bántam meg, hogy olvastam. Szerintem ti is adhattok neki egy esélyt, ha még nem történt meg. A történet a v4-es, 2008-ban indult sorozat 13. és 14. száma.

No comments:

Post a Comment